Biały paprykarz

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mój syn nie przepada za paprykarzem ale ten wyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit.

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 szkl ugotowanego ryżu
    1 puszka makreli w oleju
    1 cebula
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz ziołowy
    papryka słodka w proszku

Biały paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiary oleju. Rozdrabniamy widelcem na małe kawałki.
    Cebulę kroimy z drobną kostkę. dokładamy do ryby. Dodajemy ugotowany ryż, jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.
    Doprawiamy sola, pieprzem i papryka w proszku.
  • 2. Amatorom ostrzejszych smaków polecam dodać pieprz cayenne i majonez.
    Taki paprykarz idealnie komponuje się z kiszonym ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy