Barszcz ukraiński

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Jedna z ulubionych zup :P wersja wspomnieniowa

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1/2 średniej główki kapusty włoskiej
    3 młode marchewki
    pietruszka
    biała część pora
    3 małe buraki (200 g)
    100 g fasoli
    20 g selera
    ząbek czosnku
    4 ziemniaki
    przecier pomidorowy
    3 łyżki masła
    kwaśna śmietana
    sól , pieprz

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem i przełożyłem do garnka. Upieczone buraki pokroiłem w słupki. Kapustę pokroiłem w duże kawałki ,zalałem bulionem warzywnym i gotowałem do miękkości. Pozostałe warzywa pokroiłem ,podsmażyłem na maśle przez kilka minut ,podlałem wodą i lekko poddusiłem pod przykryciem. Dodałem do całości razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Następnie dodałem fasolę ,buraki (pieczone przez 45 w temperaturze 200 °C) .przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami. Śmietanę zahartowałem z zupą. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy