Bananowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 min

Wymyslilam sama i mi sie udalo

  • 1 min

Składniki:

  • masa bananowa:
    300g twarogu
    3-4 banany
    60g cukru
    3 łyżeczki żelatyny
    Sok z połowy cytryny
    40ml wody
    Krem waniliowy np dretkera
    1 bita śmietana
    2 galaretki cytrynowe
    Ok 6 op herbatników

Bananowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żelatyne wsypujemy do 40ml wody żeby napęczniała, odstawiamy na 10 min. Po tym czasie podgrzewamy na ogniu żeby żelatyna się rozpuścila i studzimy. Twaróg blęderujemy na gładką mase. Banany blęderujemy z cytryna na mase. Gdy wszystko będzie zblęderowane banany i twaróg. Łaczymy wszystko razem i dodajemy 60g cukru i blederujemy dokładnie żeby składniki się połaczyly. Jak sie polacza dodajemy ciepła lub zimną żelatyne i jeszcze blederujemy. Blache wykladamy herbatnikami, na herbatnikiwylewamy mase bananowa na mase bananowa ukladamy herbatniki rowniez. Robimy krem waniliowy eedług przepisu na opakowaniu. Na krem rowniez wykladamy herbatniki. Wczesniej robimy dwie galaretki w szklance 250ml wody goracej. Ubijamy bita swietane i dodajemy do niej galaretke i miksujemy, wykladamy na herbatniki. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy