BAKŁAŻANY PO BOLOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś dla miłośników bakłażanów

  • 30 min

Składniki:

  • 2 bakłażany
    50 dkg mielonego mięsa
    gotowy sos boloński w słoiku(ja lubię Biedronkowy Aspiro, jest mało kwaśny)
    1 cebula
    żółty ser

Bakłażany po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany kroję na plastry, obficie solę i zostawiam aby puściły sok, następnie płukam i układam na posmarowaną olejem blachę.
    Mięso smażę na cebuli i bardzo delikatnie przyprawiam vegetą, czosnkiem oraz oregano, dodaję gotowy sos.
    Mięso układam na plastrach bakłażana .
    Piekę w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut. Pod koniec zapiekania układam plastry sera

Porady

Jeśli potrawa ma być delikatniejsza można obrać bakłażany ze skórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy