Bakłażanowe caprese

  • wyświetlono: 261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sławna włoska przekąska w nieco innym wydaniu!

mataninka
  • 20min

Składniki

Pomidor
Mozzarella
Bakłażan
Oliwa
Bazylia
Czosnek

Sposób przygotowania przepisu:

Bakłażanowe caprese

  • 1. Bakłażana kroimy na plasterki, solimy i grillujemy na patelni z dodatkiem oliwy. Nadmiar tłuszczu po usmażeniu odsączamy ręcznikiem kuchennym. Pomidora i mozzarelle również kroimy na plasterki.Przygotowujemy sos z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku i 2 listków świeżej bazylii. Na talerzu układamy składniki na przemian i całość polewamy sosem. Idealnie smakuje z grzanką.

Porady

Dla ozdoby całość wyłożona jest na rukoli. Pomidora także można grillować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodybakłażansezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamozzarellapomidorkonkurs_urodawłoskie przysmakilekkie przekąski

Komentarze

Podobne przepisy

Bakłażanowe binokle

Dodane przez: czarnulkalbn

Bakłażanowe binokle

Bardzo fajna potrawa dla dzieci...

Bakłażanowe roladki

Dodane przez: morelka

Bakłażanowe roladki

Fajna przystawka a także dodatek...

image-1x3ybe3

Dodane przez: Ewelina Marcin

Buraczkowe Caprese

Moja wersja Caprese - na wzór włoskiej...

caprese

Dodane przez: Konto nieaktywne

Caprese

Pyszne, szybkie i na raz. Doskonałe...

caprese z burakiem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Caprese z burakiem

Caprese w takim wydaniu podałam...

Caprese

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fałszywe Caprese

Moja koleżanka nie lubi mozzarelli,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE