Bajan na ciepło

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny deser na każda okazję!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - banany: 6 sztuk
    - zimna woda: 4 łyżki
    - whisky: 50 mililitrów
    - płatki migdałów: 30 gramów
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - listki świeżej mięty (do dekoracji): 4 sztuki

Bajan na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałów uprażyć.
  • 2. Banany obrać, odciąć dupki i pokroić na 0,5cm plasterki. Banany wrzucić na rozgrzaną patelnię i podlać odrobiną wody. Chwilę poddusić.
  • 3. Kiedy banany zaczną się lekko lepić, dolać whisky. Potrzymać chwilę na ogniu.
  • 4. Gotowe banany nałożyć do pucharków, oprószyć cynamonem, posypać migdałami, udekorować miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy