Bajaderkowe Baranki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Baranki pięknie prezentują się na świątecznym stole, będą stanowiły ładną i jadalną ozdobę Wielkanocnego stołu.Do ich przygotowania możemy użyć suchego biszkoptu,ciastek,herbatników.

  • 60 min

Składniki:

  • -50 dag suchych biszkoptów, herbatników
    -15 dag masła
    -1/2 szkl. mleka
    -1/2 szkl. cukru pudru
    -2 łyżki kakao
    -3 łyżki kremu czekoladowego
    -2 łyżki gotowej masy kajmakowej
    -5 łyżek kokosu
    -olejek migdałowy

    Dekoracja:
    -1/2 szkl. śmietanki 30%
    -kukurydza preparowana
    -precelki
    -masa cukrowa
    -pisaki spożywcze

Bajaderkowe baranki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty i herbatniki mielimy w malakserze ma drobno. Masło, kakao i cukier puder przekładamy do rondelka i rozpuszczamy na wolnym
    ogniu ,studzimy. Pozostałe składniki wraz z pokruszonymi biszkoptami przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
    Z masy formujemy 3 baranki.
  • 2. Kremówkę ubijamy z kilkoma łyżkami cukru pudru na sztywno. Każdego baranka smarujemy kremówką i dekorujemy kukurydzą preparowaną.
    Dekorujemy według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy