BAGIETKA NA BOGATO

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dla głodnych, lubiących kanapki. Taka bagietka powstała dla męża pracującego przy drewnie.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 małych pieczarek białych,
    4 pomidorki koktajlowe,
    1 mała cebula,
    4 plasterki grillowanego boczku,
    2 plasterki sera żółtego,
    łyżka oliwy,
    sól, pieprz,
    świeża bazylia, rukola, szczypiorek,
    kilka ziarenek kapary.

Bagietka na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka na bogato 1. Pieczarki czyścimy i kroimy na 4 części, cebule kroimy na plasterki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy cebulę, pod koniec dodajemy pieczarki i całość razem podsmażamy. Lekko doprawiamy sola i pieprzem. Boczek w plasterkach grillujemy, pomidorki kroimy na plasterki, szczypiorek siekamy. Bagietkę przekrajamy na długości i kolejno układamy: ser żółty, gorące pieczarki z cebulą, boczek, bazylię, rukole, kapary, pomidorki. Całość przykrywamy drugą częścią bagietki i zjadamy.
    Smacznego 

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy