Babka waniliowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwa i pyszna babka na wiosenne weekendy.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 budynie waniliowe (na 0,5 l mleka)

Babka waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić, ostudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie powoli, cały czas mieszając dodawać roztopioną margarynę. Na końcu dodać budynie i dokładnie wymieszać. Piec około godzinę w 170 stopniach Celsjusza.

Porady

Aby babka nie przywarła do formy należy ją wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy