Babka Piegusek

0 (0 ocen)

polecam prosta babke z ziarenkami maku....

Składniki:

  • Jajka – 4 szt
    Cukier – 1 szkl
    Mak suchy – 1 szkl
    Mąka krupczatka –2 szkl
    Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
    Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
    Margaryna stopiona – 1 szklanka
    Dodatkowo:
    Cukier puder

Babka piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
    Piec w 180stC przez ok. 50 minut.
    Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy