Babka kakaowa

0 (0 ocen)

Nie zastąpiona na świątecznym stole

Składniki:

  • 1 3/4 szklanki mąki
    25 dag cukru
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1 łyża bułki tartej

Babka kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao ugotuj z mlekiem.
    Jajka utrzyj z cukrem i połącz z przestudzonym kakao.
    Mieszając dodawaj przesianą mąkę i bułkę tartą. Pod koniec dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
    Formę posmaruj tłuszczem,posyp bułką tartą i wyłóż nią ciasto.
    Babkę piecz przez ok 40 minut w 180 stopniach.

Porady

Gdy babka przestygnie możesz ją posypać cukrem pudrem,lub udekorować lukrem.

Komentarze

Podobne przepisy