Babka cytrynowa z lukrem

  • wyświetlono: 309 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka cytrynową. Babka na Wielkanocy stół.

natalia
  • 12 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 gr masła ( rozpuścić )
1 ½ szklanki mąki
¾ szklanki mąki ziemniaczanej
Połowa cytryny - sok
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Babka cytrynowa z lukrem

  • Babka1. Masło rozpuścić wystudzić.

    Sok wycisnąć z cytryny .
  • Babka2. Całe jajka ubić z cukrem ( około 5minut). I cukrem waniliowy.

    Dodać obie mąki i proszek do pieczenia , mieszamy .

    Dodać wystudzone masło oraz sok z cytryny

    Przelewamy do formy

    Pieczemy 45minut W temperaturze 180°

    Do suchego patyczka!


    Polewamy lukrem .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkamąkamasło

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto orzechowe z lukrem cytrynowym

Dodane przez: bpuzio

ciasto orzechowe z lukrem cytrynowym

Mam ten przepis około 20lat i zawsze...

Ciasto marchewkowe z makiem

Dodane przez: PolskaGotuje

Ciasto marchewkowe z makiem i lukrem cytrynowym

Połączenie marchewki i maku jest...

Cytrynowa szarlotka z bezą i lukrem

Dodane przez: bienpyt

Cytrynowa szarlotka z bezą i lukrem

Bardzo krucha szarlotka o cytrynowym...

Cytrynowa babka z dodatkiem sera

Dodane przez: Jola1977-1977

Cytrynowa babka z dodatkiem sera

Bardzo smaczna , wilgna babka z...

Szarlotka z kruszonką i lukrem cytrynowym

Dodane przez: Babcia Tereska

Szarlotka z kruszonką i lukrem cytrynowym

Tradycyjna szarlotka, na kruchym...

Kisielowa babka cytrynowa z likierem

Dodane przez: JOANNA 55a

Kisielowa babka cytrynowa z likierem

Zwyczajna babka na oleju z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE