BABKA

  • wyświetlono: 220 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Babka pół na pół z masą kakaowa

  • 18 porcje

Składniki

5 jaj
1,5 szklanki cukru
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
2,5 szklanki mąki
Proszek do pieczenia (8 g)
Zapach migdałowy

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA

  • 1. Wymieszać jaja z cukrem, dodać wodę, i powoli dodawać mąkę, później reszta składników. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać trzy łyżki kakao, a do drugiej dwie łyżki mąki. Wylać na przemian masę do formy. Piec ok. 50 min. W temperaturze 175 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Babka cytrynowa

Szybka w przygotowaniu babka z...

Babka piaskowa

Dodane przez: _rybka20_

Babka piaskowa

Najprostsza i najlepsza babka jaką...

Najlepsza babka

Dodane przez: 2milutka

Najlepsza babka

Prosta, piaskowa babka którą robiłam...

Babka budyniowa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Babka budyniowa

Bardzo prosta w przygotowaniu babka....

Orzechowa babka

Dodane przez: dorota w

Orzechowa babka

Orzechowa babka z ucieranego ciasta....

Babka kawowa

Dodane przez: Cukiereczek

Babka kawowa

Babkę przygotowuję się bardzo szybko....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE