BABKA

  • wyświetlono: 234 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Babka pół na pół z masą kakaowa

  • 18 porcje

Składniki

5 jaj
1,5 szklanki cukru
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
2,5 szklanki mąki
Proszek do pieczenia (8 g)
Zapach migdałowy

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA

  • 1. Wymieszać jaja z cukrem, dodać wodę, i powoli dodawać mąkę, później reszta składników. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać trzy łyżki kakao, a do drugiej dwie łyżki mąki. Wylać na przemian masę do formy. Piec ok. 50 min. W temperaturze 175 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Babka marmurkowa

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Babka marmurkowa

Przepyszna babka marmurkowa pięknie...

Wielkanoc

Dodane przez: zuzanna31

Babka wielkanocna

Tradycyjna babka na Święta Wielkanocne,...

Babka cytrynowa.

Dodane przez: Czarek

Babka cytrynowa

Wilgotna babka, mocno cytrynowa.

babka piaskowa

Dodane przez: mariola1972

Babka piaskowa

babka zawsze sie udaje jest pyszna

Kakaowa babka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Kakaowa babka

Przepis znaleziony w starym zeszycie-babeczka...

Babka piaskowa

Dodane przez: _rybka20_

Babka piaskowa

Najprostsza i najlepsza babka jaką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE