Babeczki z masą a'la marcepan

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wyglądąją efektownie, a goście na pewno będą nimi zachwyceni.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie babeczek nadzianych budyniem waniliowym Delecta
    dżem o dowolnym smaku
    100 ml wody
    50 g margaryny
    olejek migdałowy
    10 dag mąki
    3 łyżki kakao
    cukier puder
    2 białka

Babeczki z masą a'la marcepan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować babeczki wg przepisu na opakowaniu. Wodę zagotować z margaryną i kilkoma kroplami olejkami. Dodać mąkę. Przestudzić, następnie zagniatać, dodając cukier puder - tylko tyle, by masa stała się plastyczna. Na końcu dodać kakao. Ponownie zagnieść.
  • 2. Przygotować lukier - białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać tyle cukru pudru, by lukier był bardzo gęsty.
  • 3. Babeczki posmarować cienko dżemem. Z masy wykroić szklanką kółka, ułożyć na babeczkach. Przyłożyć szablon i ozdobić lukrem.

Komentarze

Podobne przepisy