Babeczki kakaowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Z pół litra mleka, 2 łyżek cukru i torebki budyniu gotujemy budyń i studzimy.
2.Żółtka zmiksować razem z cukrem( 3/4 szklanki) na puszystą pianę, cały czas delikatnie mieszać, dodając po trochu zmieszane w miseczce sypkie składniki na przemian z mlekiem i olejem. Gdy ciasto będzie już wymieszane można zmiksować białka z szczyptą soli na sztywną pianę i dodać resztę cukru(1/4 szklanki) i dalej ubijać. Następnie należy dodać piane do ciasta, powoli wymieszać i wyłożyć do foremek. Na środek każdej babeczki kładziemy odrobinę budyniu i pieczemy około pół godziny w 170 C. Smacznego!!!
Porady
Zamiast budyniu można dodać marmoladkę albo czekoladę czy też masło orzechowe.
Komentarze