Babeczki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dynia na słodko

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g purée z dyni
    100 g masła
    3/4 szklanki cukru trzcinowego
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    240 g mąki pszenna
    1 łyżeczka cynamonu
    100 orzechów włoskich

Babeczki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać roztopione masło, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, purée z dyni, cynamon oraz zmielone orzechy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do papilotek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C na 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy muffiny są upieczone. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy