Babeczki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki sposób na niezapowiedzianych gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. gotowych wypieczonych babeczek
    1 op. budyniu waniliowego
    0,7 l. mleka
    2 łyżki cukru
    1 op. bitej śmietany w proszku np. śnieżki
    1 op usztywniacza do śmietany
    2 paski czekolady deserowej

Babeczki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować w 0,5 l. mleka z dodatkiem cukru, pozostawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić z pozostałym mlekiem, dodając usztywniacz do śmietany.
  • 2. W gotowe spody babeczek włożyć łyżeczkę ostudzonego budyniu, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać babeczki.

Komentarze

Podobne przepisy