Babeczki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Łatwe i szybkie do przyrządzenia

  • 35 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 2 żółtka
    - 75 g cukru
    - 165 g białej czekolady (posiekanej)
    - 65 g masła
    - 115 g jogurtu naturalnego
    - 115 g mąki pszennej
    - 75 g zmielonych migdałów
    - po dużej szczypcie: soli, sodu i proszku do pieczenia

Babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, żółtka i cukier ubić na gęstą, jasną pianę. Masło roztopić w garnuszku i ciepłym zalać czekoladę, wymieszać na gładką masę. Do miski przesiać mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenie, sodę i sól. Do ubitych jajek wlewać czekoladę, mieszać na małych obrotach miksera. Następnie dodawać na zmianę suche składniki i jogurt. Gotowym ciastem napełnić foremki. Piec 15-17 min w 180 °C

Porady

Duża szczypta to ok. 1/8 łyżeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy