A `la pasztet drobiowo - szpinakowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Urozmaicony pasztet drobiowy z dodatkami jest delikatny w smaku i smaczny a jednocześnie sycący - nawet maluchy będą go zajadać ze smakiem .

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    -ryż (woreczek)
    -filet z kurczaka (ok 1 kg)
    -szpinak mrożony ( 300 g)

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    -marchewka (2 średnie )

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    - sól
    -pieprz
    -cząber
    -ząbek czosnku

    -oliwa
    -łyżka bułki tartej



    DEKORACJA:
    -pietruszka

A `la pasztet drobiowo - szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż i studzimy. Szpinak przesmażamy na patelni i dorzucamy do ryżu. Fileta z kurczaka mielimy, a następnie ryż ze szpinakiem . Na tarce o grubych oczkach scieramy marchewkę i dorzucamy do reszty - mieszamy wszystko i doprawiamy przyprawami.

    Przekładamy do foremki wysmarowanej oliwą i obsypanej bułką tartą .
    Pieczemy w 180 stopniach - ok. 40 minut. Pasztet podawać schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy