Zupa czosnkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupę robi się bardzo szybko, jest nie tylko pożywna, ale i zdrowa. Moje dzieci bardzo ją lubią.

Składniki:

  • ● 10 ziemniaków
    ● główka czosnku
    ● 3 jajka
    ● 100 ml (ok. pół szklanki) śmietany 30-proc.
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● pieprz
    ● maggi w płynie
    ● kostka rosołowa

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę.
    Przekładamy do garnka, zalewamy
    wodą i gotujemy
    pod przykryciem na małym
    ogniu. Wrzucamy kostkę rosołową.
  • 2. Gdy ziemniaki będą już
    miękkie, dodajemy do zupy
    przeciśnięty przez praskę
    czosnek i doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną
    i maggi. Jajka dokładnie
    roztrzepujemy i wlewamy do
    zupy. Na koniec dodajemy
    śmietanę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy