Wołowe krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę, cebulę i paprykę kroimy na małe kawalki. Czosnek siekamy.
2.Podsmażamy cebulę i czosnek, pozniej dodajemy mięso i smazymy dopóki nie zmieni koloru na jaśniejszy. Następnie dodajemy paprykę i kukurydzę i podsmażamy. Dodajemy koncentrat i wszystko dokładnie mieszamy. Po zdjęciu z gazu dodajemy ser.
3.Do wysokiej miski dodać 2 szklanki mąki, dwa jaja i półtorej szklanki mleka, wszystko dokładnie zmiksować.
4.Ciasto smażymy.
5.Na ciasto nakładany farsz, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej.
6.Smażymy na głębokim tłuszczu.
7.Smacznego!
Porady
-Nie trzeba dodawać koncentratu
-Można dodać pieczarki
Komentarze