Truskawkowy torcik bez pieczenia

0 (0 ocen)

Pyszny,lekki i szybki do zrobienia

Składniki:

  • Pół kg truskawek + kilka do dekoracji
    3 galaretki truskawkowe
    3 łyżki cukru pudru
    2 śnieżki
    350 ml mleka (zimnego)
    5 łyżeczek żelatyny
    biszkopty okrągłe do tortownicy (26 cm)

Truskawkowy torcik bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik truskawkowy 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
    Truskawki (świeże lub mrożone) zmiksować z cukrem pudrem.
    Galaretki rozpuścić każdą w 1 szkl. wrzątku ( osobno ),ostudzić.
    Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody,gdy napęcznieje wstawić do ciepłej wody, aby się rozpuściła.
  • 2. 2/3 musu z truskawek zmiksować z jedną ostudzoną galaretką i 1/2 żelatyny.Miksować na dużych obrotach do spienienia.
    Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki.
    W tym czasie ubić śnieżki , dodać drugą galaretkę i resztę truskawek i żelatyny zmiksować dokładnie i wylać do tortownicy.
    Na wierzchu ułożyć truskawki i zalać trzecią galaretką .
    Schłodzić 2-3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy