Torcik czekoladowo-truskawkowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masa czekoladowa: Śmietankę podgrzać, dodać do niej połamaną czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia, następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wystudzić. Zimną śmietankę ubić, dodać do niej zimną galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia.
Masa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić. Truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką, wylać na masę czekoladową. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Wierzch: śmietankę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na truskawki. Posypać kakao
Komentarze