Torcik czekoladowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Na walentynki polecam torcik czekoladowy z truskawkami.

Składniki:


  • 180 g jogurtu naturalnego
    200 g serka śmietankowego z wiaderka
    6 łyżek cukru brązowego
    1,5 łyżki kakao
    1,5 łyżeczki żelatyny
    50 ml wody
    250 ml kremówki 30 %
    truskawki świeże

Torcik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, jogurt, cukier, kakao dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodając po łyżce delikatnie wmieszać do masy serowej. Foremkę wyłożyć na bokach i na dnie papierem do pieczenia i wylać masę. Odłożyć do lodówki do stężenia na 6 h. Po wyjęciu z formy udekorować startą czekoladą,serduszkami i świeżymi truskawkami.Foremka 15 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy