Na walentynki polecam torcik czekoladowy z truskawkami.
Składniki:
180 g jogurtu naturalnego
200 g serka śmietankowego z wiaderka
6 łyżek cukru brązowego
1,5 łyżki kakao
1,5 łyżeczki żelatyny
50 ml wody
250 ml kremówki 30 %
truskawki świeże
Torcik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek, jogurt, cukier, kakao dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno i dodając po łyżce delikatnie wmieszać do masy serowej. Foremkę wyłożyć na bokach i na dnie papierem do pieczenia i wylać masę. Odłożyć do lodówki do stężenia na 6 h. Po wyjęciu z formy udekorować startą czekoladą,serduszkami i świeżymi truskawkami.Foremka 15 cm.
Komentarze