Spaghetti z sosem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki i seler oczyściłem ,umyłem i pokroiłem w niedużą kostkę. Cebulę obrałem ,posiekałem i razem z warzywami podsmażyłem.
Następnie dodałem mięso ,mocno podsmażyłem. Przyprawiłem do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodałem koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki razem z zalewą. Sos gotowałem na małym ogniu 15 min ,od czasu do czasu mieszając. Dodałem osączony groszek ,chwilę jeszcze gotowałem. Ponownie przyprawiłem do smaku solą ,pieprzem i majerankiem.
Makaron ugotowałem al dente. Osączyłem i lekko podsmażyłem na oliwie z oliwek.
Makaron przełożyłem na talerze ,polałem sosem pomidorowym.
Komentarze