Sałaty w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajny dodatek do obiadów, szczególnie ryby

  • 20 min

Składniki:

  • 150 g mix sałat

    1 granat

    2 łyżki świeżej rzeżuchy

    2 jajka

    2 łyżki migdałów

    1 łyżka suszonej żurawiny

    sos:

    2 łyżki majonezu

    1 łyżka musztardy sarepskiej

    1 łyżka keczupu

    1/2 łyżeczki curry

Sałaty w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Granat obrać, wyjąć owoce, jajka ugotować na twardo. Migdały pokruszyć na kawałki. Sałaty wsypać do miski, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Jajka pokroić na ćwiartki i również wrzucić do miski.

    Przygotować sos:

    Majonez, musztardę, keczup i curry dobrze wymieszać. Polać nim sałatę i lekko przemieszać.

Komentarze

Podobne przepisy