Pyry ze skwarkami i jogurtem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne pyry podane ze skwarkami i jogurtem.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młode kartofelki 11 szt.
    koperek
    podgardle wieprzowe 10 dag
    cebula
    pieprz ziołowy
    sól
    jogurt

Pyry ze skwarkami i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z młodych kartofli ścieramy cienką skórkę pod zimną, bieżącą wodą. Wymyte, oczyszczone kartofle gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odlewamy z wody i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Na patelni smażymy skwarki z pokrojonego w kostkę podgardla i cebuli. Gdy skwarki będą gotowe układamy na patelnię kartofelki i chwilę smażymy je ze skwarkami. Podajemy na ciepło z jogurtem lub zsiadłym mlekiem.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy