Przepis zaczerpnięty z książki "Długi weekend"..wierzcie lub nie..ale wyszło b.smacznie:)
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa (po prostu jeden płat): 1 sztuka
- plastry szynki podsuszanej (np.: włoska) (a dokładnie tyle ile pokroimy kawałków z polędwiczki): 5 plastrów
- tymianek: 3 łyżeczki
- wino (dowolne): 1 łyżka
Polędwica wieprzowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przyszykować polędwicę (oczyścić), pokroić na grube kawałki. Obwinąć je szynką. Posypać tymiankiem. Krótko podsmażyć na patelni. Następnie zapakować w folię aluminiową, przy czym skropić winem, polać olejem. Włożyć do piekarnika (około 15 minut) na 200 stopni.
Komentarze