Pasta kanapkowa z awokado i jajka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty przepis na pastę kanapkową z jajkiem i awokado, lekko przyprawiona. Polecam z ulubionym pieczywem.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado,
    3 jajka,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka czosnku granulowanego.

Pasta kanapkowa z awokado i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).
    Ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    Awokado obieramy.
    Następnie kroimy w kosteczkę.
  • 2. Jajka łączymy z awokado i widelcem rozgniatamy robiąc lekką pastę.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką papryką.
    Dokładnie mieszamy składniki.
    Przechowujemy w lodówce.
    Podajemy z ulubionym pieczywem.
    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać ulubione zioła i przyprawy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy