Matiasy z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Matiasy z marchewką możemy podać jako przystawkę lub do obiadu. Smakuje bardzo dobrze zarówno z chlebem jak i z ziemniakami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty matiasa,
    1 średnia cebula,
    1 duża marchewka,
    garść rodzynek,
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
    1/2 szklanki.wody,
    pieprz i sól do smaku

Matiasy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy z marchewką 1. Matiasy moczymy w wodzie około 2-3 godzin. Rodzynki zalewamy gorącą wodą.

    Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce, następnie gotujemy około 10 minut.

    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawy.

    Chwilę razem smażymy

Porady

Czas przygotowania bez moczenia matiasów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy