KRUCHE Z RABARBAREM I BUDYNIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne ciasto na każdą okazję .

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 zoltek
    1 margaryna
    2 łyżki cukru
    3 łyżki śmietany kwaśnej
    0,5 kg rabarbar
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 szklanki mąki
    budyń waniliowy +0,5 litra mleka+2 łyżki cukru

Kruche z rabarbarem i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń w 0,5 litra mleka i 2 łyżkami cukru-ostudzić.


    Zagnieść ciasto -podzielić na dwie części .Jedna częścia wykleic blaszkę, na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar-na rabarbar nałożyć łyżką budyń .Resztę ciasta poskubać na wierzch .-Piec 40 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy