REKLAMA
Przepis na dużą blachę podzielnego i łatwego w przygotowaniu ciasta, który jest w moim domu już kilka lat, zawsze w sezonie do niego wracam, bo jest do czego. Mega kruche ciasto z dodatkiem kwaśnego rabarbaru i słodziutkiego budyniu. Nie wiem jak u Was,ale u mnie majowe wypieki są właśnie najczęściej z rabarbarem. To ciasto nie może się nie udać ! Polecam.
(średnia 5 z 195 głosów)
Rabarbar najlepiej smakuje w sezonie,więc korzystam.Powstało super ciacho-moje imieninowe,do wieczora nie będzie śladu :-)
Ponieważ sezon rabarbarowy już zaczął się na dobre to zapraszam na pyszne ciasto. Idealnie kruche i nie za słodkie, takie w sam raz. Rabarbar jest kwaśny, więc przełamuje słodycz ciasta, budyniu i kruszonki. Zapraszam:)
Mamy maj, a wraz z nim przyszedł sezon na rabarbar, to ciasto to wiosenna klasyka, ciasto kruche, słodka masa budyniowa i lekko kwaśny rabarbar w połączeniu z malinami i nutką pomarańczy doskonale się uzupełniają.
Szybkie ciasto z rabarbarem. Idealne do kawy czy herbaty.
Proste do wykonania, aromatyczne, smaki doskonale się uzupełniają. Jedno z najsmaczniejszych sezonowych ciast z rabarbarem. Trudno poprzestać na jednym kawałku. Podzielna i duża blacha ciasta. Polecam!
To ciasto najlepiej smakuje dobrze schłodzone ale trudno się mu oprzeć i czekać aż całkiem ostygnie
Komentarze