Kokosanki na białkach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Kokosanki

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki :
    300g wiórek kokosowych,
    5 białek, ( w temperaturze pokojowej )
    1/2 szklanki drobnego cukru,
    szczypta soli.

Kokosanki na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosanki 1. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Nie przerywając miksowania dodaj partiami cukier i ubijaj aż całkowicie się rozpuści. Wsyp wiórki i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do szprycy. Wyciśnij kokosanki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 160 stopni przez 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy