Dzisiaj klasyczny przepis, czyli kawa latte macchiato, taka, jaką lubi większość moich znajomych. Dodatkowo moja kawa latte macchiato dostała czekoladową bombę z postaci kremu czekoladowego na dnie szklanki
20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
300 ml mleka tłustego (jeśli roślinne, trzeba wybrać takie dla baristów)
80 ml naparu kawy, to średnio 2 espresso
1 łyżka kremu czekoladowego (opcja le ja lubię, to moja wersja na słodko)
1.1. Mleko spieniam w ekspresie lub przy pomocy spieniacza do mleka (to bardzo przydatne urządzenia, na rynku jest wielki ich wybór) 2.Zaparzam kawę.
3. Do szklanki wkładam krem czekoladowy, nalewam spienione mleko z pianką a następnie po ściance wlewam espresso. Jak widać, pięknie się rozwarstwia.
4. I tyle, kawa latte macchiato jest gotowa do picia!
Komentarze