jajka z pesto z orzechów włoskich

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczne połączenie smaków

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jaj,
    3 łyżki majonezu,
    60 g łuskanych orzechów włoskich
    sól i pieprz do smaku

Jajka z pesto z orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

    Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

    Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

    Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy

Porady

zamiast orzechów włoskich można użyć orzechów laskowych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy