Francuskie ślimaczki ze słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś dla miłośników ciasta francuskiego. Proste i szybkie danie które może posłużyć za smaczną i ciekawą przystawkę.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 op. ciasta francuskiego
    - kilka plastrów szynki ok 10-12 ( najlepiej wieprzowej)
    - ser parmezan do posypania ( może być ser żólty)
    - keczup pikantny
    - zioła prowansalskie
    - słonecznik do posypania
    - jajko

Francuskie ślimaczki ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie posmarować keczupem, posypać ziołami prowansalskimi i startym serem, na to wszystko rozłożyć plastry szynki.
  • 2. Zwinąć ciasto w rulon od najdłuższego boku. Na całej roladce rozsmarować rozmącone jajko. Pociąć na 2-3 cm plastry. Posypać słonecznikiem. Gotowe ciasto wyłożyć płasko na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min w temp. 180-200C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy