ślimaczki z szynki ze słonecznikiem

4.48 (161 ocen)

  • 10 min

Fajna przekąska podczas imprez i spotkań rodzinnych, szybka i prosta do zrobienia. Słonecznik nadaje jej chrupkości i oryginalnego smaku.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 dużych plastrów szynki konserwowej
    6 dużych plastrów żółtego sera (bez dziur)
    100 g serka topionego gouda
    garść ziaren prażonego słonecznika
    kilka gałązek koperku
    kawałek czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Ślimaczki z szynki ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stole rozłożyć kawałek folii spożywczej. Na niej rozłożyć szynkę układając w prostokąt o dwóch plasterkach na wysokość i trzech na szerokość.
  • 2. Serek wymieszać z koperkiem i słonecznikiem. Rozsmarować na szynce. Przykryć plastrami sera. Wzdłuż jednego dłuższego boku ułożyć paski papryki. Pomagając sobie folią zwijać całość w roladę
  • 3. Gotową przekąskę odstawić na godzinę do lodówki a następni kroić w plastry i nadziewać na wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Serek Słonecznik Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować