Francuskie ciastka z rabarbarem i migdałami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Małe co nie co dla miłośników rabarbaru :-)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    kilka łodyg rabarbaru
    migdały
    dżem truskawkowy
    brązowy cukier

Francuskie ciastka z rabarbarem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na prostokąty. Każdy smarujemy dżemem i układamy na nim paski rabarbaru - na przemian jeden wewnętrzną stroną , drugi zewnętrzną aby uzyskać efekt pasków zielonych i czerwonych.
    Posypujemy posiekanymi migdałami i brązowym cukrem.
    Pieczemy ok. 15 min w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy