Faszerowane rurki mięsem mielonym i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciekawie podany makaron czyli.....Pyszne cannelloni z mięsem mielonym i serem. Idealny na dobrze podany obiad.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8szt makaronu cannelloni
    200gram mięsa mielonego
    1cebula
    2ząbki czosnku
    1 papryka
    Pęczek natki pietruszki
    Pół szklanki śmietany
    200gram sera złoty lazur
    1 sos pomidorowy
    Sól i pieprz do smaku

Faszerowane rurki mięsem mielonym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji
    Mięso mielone smażymy razem z posiekanymi (czosnek, cebula, papryka pieprz i sól) na koniec dodajemy 100 gram sera lazur. Ugotowany makaron faszerujemy układamy na wysmarowanym naczyniu sosem pomidorowym polewamy wszystko śmietaną i posypujemy natką pietruszki oraz resztą sera . Zapiekamy w 180° przez 30min. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy