Zupa z lina z pieczarkami

0 (0 ocen)

danie z darów lasu i wody

Składniki:

  • 75 dkg lina, 50 dkg pieczarek, 2 łyżki masła, pieprz, sól, 1/2 szklanki śmietany, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 litry wody

Zupa z lina z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lina sprawić, umyć, skrajać filety, wyjąć ości, a mięso pokroić w kostkę. Umyte pieczarki pokrajać w paski. Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać i zrumienić na maśle, połączyć z pieczarkami, osolić i udusić. Zalać wodą, zagotować i dodać przygotowanego lina. Ugotować do miękkości, odstawić, połączyć ze śmietaną i dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać zupę z makaronem lub ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy