Zupa rybna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój chłopak lubi od czasu do czasu zjeść coś nietypowego.

Składniki:

  • 50 dag filetów rybnych, np. z pangi
    2 duże marchewki
    pietruszka
    2 ziemniaki
    kawałek selera
    kawałek pora
    sok z 1/2 cytryny
    łyżka koncentratu pomidorowego
    100 ml białego wytrawnego wina
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    liść laurowy
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    grzanki z pszennego pieczywa

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Zalewamy 2 l wody. Wkładamy liść laurowy i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy rybę i gotujemy ok. 5 minut. Rybę wyjmujemy i kroimy w kawałki. Liść laurowy usuwamy.
  • 3. Zupę miksujemy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy wino, koncentrat, czosnek i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy.
    Wkładamy rybę. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 5 minut. Podajemy z grzankami. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy