Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

najlepsza z domowych kiszonych ogórków

Składniki:

  • 0,5 kg kości wieprzowych
    * 2 marchewki
    * 1 pietruszka
    * kawałek selera
    * kawałek pora
    * 2 liście laurowe
    * 2 ziela angielskie
    * 600g ziemniaków
    * maggi
    * sól
    * pieprz
    * 150 ml śmietany
    * 3 łyżki mąki
    * 300g ogórków kiszonych

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy około 30 minut, dodajemy starte na tarce wszystkie warzywa oprócz ogórków i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • 2. Gotujemy do miękkości warzywa, obieramy kości i mięso wrzucamy do zupy, dodajemy starte ogórki, chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
  • 3. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zabielamy zupę, zagotowujemy. Można posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy