ZUPA MARCHWIOWO-DYNIOWA Z IMBIREM

0 (0 ocen)

Zupa idealna na jesienne, chłodne dni. Wspaniale rozgrzewa i smakuje.

Składniki:

  • - 4 skrzydełka

    - 2 pietruszki

    - por

    - ćwiartka selera

    - 6 marchewek

    - 1 cebula

    - 60-70 dkg dyni

    - 3 liście laurowe

    - sól i pieprz

    - 2 łyżeczki imbiru

    - 1 czubata łyżeczka lubczyku

Zupa marchwiowo-dyniowa z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZUPA MARCHWIOWO-DYNIOWA Z IMBIREM 1. Z jarzyn, mięsa, liści laurowych ugotować wywar. Dynie pokroić w większą a cebulę w mniejszą kostkę. Następnie podsmażyć na maśle, aż do lekkiego zrumienienia, przełożyć do garnka z wywarem i ugotować do miękkości. Dodać przyprawy i zmiksować na krem (wszystko razem z mięsem ze skrzydełek). Podawać z grzankami. Ja swoje wycięłam foremkami do ciasteczek, bardzo ładnie się prezentują.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy