Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, pożywna zupa, która zasmakuje każdemu

  • 15 min

Składniki:

  • ćwierć kilo mięsa wołowego
    5 ziemniaków
    2 strąki papryki
    3 cebule
    2 pomidory lub koncentrat pomidorowy
    posiekana natka pietruszki
    1 litr wody
    sól pieprz, mielona ostra papryka, tymianek
    olej do smażenia

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w talarki. Podsmażyć na oleju.
    Dodać pomidory i dusić przez parę minut na małym ogniu. Wlać litr wody, wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, sól i przyprawy. Gotować pod przykryciem, aż mięso zmięknie (co najmniej pół godziny). Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy