Zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

...

  • 1 godz. 40 min

Składniki:


  • 200 g mrożonych grzybów
    garść suszonych grzybów
    1 marchew
    1 pietruszka
    1/2 średniego selera
    1 por (biała część)
    1 łyżka oliwy z oliwek
    300 g kości wędzonych
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/2 łyżeczki vegety
    sól ,pieprz
    3-4 ziemniaki
    1 łyżeczka lubczyku

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ,pietruszkę ,seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w piórka. Wrzucić do garnka dodać łyżkę oliwy ,lekko podsmażyć. Zalać ciepłą wodą ,dodać kości wędzone oraz przyprawy. Po 5 min dodać mrożone grzyby oraz suszone (rozdrobnić ręcznie-połamać). Ziemniaki obrać ,umyć i pokroić w większą kostkę. Dodać do zupy. Gotować do miękkości ziemniaków i suszonych grzybów. Na koniec przyprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy