ZUPA GRZYBOWA

0 (0 ocen)

:).

Składniki:

  • -5 suszonych grzybów
    -0,5l wywaru z rosołu
    -1 cebula
    -marchew
    -pietruszka
    -sól
    -pieprz
    -przyprawa do zup
    -masło do smażenia

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wodą i zostawiać na noc.
  • 2. Następnego dnia ugotować grzyby do miękkości (ok. 20 min.). Grzyby wyciągnąć (wody nie wylewać), pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć z cebulą na maśle.
  • 3. Do wody w której gotowały się grzyby dodać wywar z rosołu ugotowany z marchewką i pietruszką. Po usmażeniu grzybów dodać je do zupy i gotować.
  • 4. Zabielić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do zup.

Porady

Podawać z większym makaronem (np świderki, muszelki, kokardki)

Komentarze

Podobne przepisy