Zupa ala mexikana

0 (0 ocen)

  • 30 min

To przepis mojej przyjaciółki. Jest to obowiązkowe danie każdej imprezy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    0,5 kg cebuli
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka ananasów
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    sól, pieprz do smaku

Zupa ala mexikana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę umyć. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w kostkę.
    Na patelni przesmażamy kolejno mięso, cebulę i pieczarki. Przekładamy do garnka. Dodajemy odsączoną fasolę i ananasy pokrojone w kostkę, sok z ananasów i szklankę wody, koncentrat pomidorowy. Gotujemy wszystko 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Do zupy można dodać puszkę kukurydzy konserwowej.

Komentarze

Podobne przepisy