To przepis mojej przyjaciółki. Jest to obowiązkowe danie każdej imprezy.
30 min
Składniki:
1 szklanka wody
0,5 kg mięsa mielonego
0,5 kg pieczarek
0,5 kg cebuli
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka ananasów
5 łyżek koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
Zupa ala mexikana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i cebulę umyć. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w kostkę.
Na patelni przesmażamy kolejno mięso, cebulę i pieczarki. Przekładamy do garnka. Dodajemy odsączoną fasolę i ananasy pokrojone w kostkę, sok z ananasów i szklankę wody, koncentrat pomidorowy. Gotujemy wszystko 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze