Zawijasy z Sudowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kuchnia litewska

  • 60 min

Składniki:


  • 800 g karkówki
    jajko
    2 łyżki sklarowanego masła
    bułka tarta
    sól ,pieprz
    liście laurowe
    Farsz:
    2 marchewki
    150 g szynki
    2 cebule
    masło
    SOS:
    250 ml białego wina
    250 ml śmietany
    3 łyżki masła

Zawijasy z sudowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijasy z Sudowy 1. Mięso pokroiłem ,rozbiłem ,oprószyłem solą i pieprzem.
    Farsz:
    Marchewki posiekałem z szynką i cebulą ,usmażyłem na maśle. Na mięso wyłożyłem farsz ,zwinąłem i spiąłem klipsami do zrazów (można użyć wykałaczek).
    Panierowałem w jajku i tartej bułce. Smażyłem na maśle.
    Do tłuszczu ze smażenia wlałem wino i śmietanę. Gotowałem do zgęstnienia. Doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy