Żarłacz w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Rybka to samo zdrowie a w sosie musztardowym to pełnia smaku

  • 10 min

Składniki:


  • 4 szt żarłacz steki
    1 łyżka masła
    4 łyżki musztardy francuskiej
    natka pietruszki
    Sól morska
    pieprz biały

Żarłacz w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Steki żarłacza wyciągamy z zamrażarki dzień wcześniej. Kiedy rozmrożą się wycieramy je ręcznikiem papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku.
  • 2. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego musztardę chwilę smażymy. Takim sosem polewamy stek ryby. Podajemy na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy