WYTRAWNE ROLADKI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Świetna przekąska na każdą imprezę.

  • 50 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:


    - 1 OPAK. CIASTA FRANCUSKIEGO(275g)

    - 200g SERA FETA

    - 12 PLASTERKÓW SZYNKI(W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI PLASTRA)

    - 2 ŁYŻKI OLIWY

    - PĘCZEK SZCZYPIORKU LUB ŚWIEŻA BAZYLIA

Wytrawne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SER UCIERAMY WIDELCEM Z OLIWĄ I POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM (JEŚLI ROBIMY ROLADKI BEZ SZCZYPIORKU,TYLKO Z DODATKIEM BAZYLII,TO NIE DODAJEMY JEJ DO SERA)
  • image-1ygu4wb 2. CIASTO TNIEMY NA 3 CZĘŚCI (OKOŁO 15X25cm).NA KAŻDĄ NAKŁADAMY PO 3-4 PLASTERKI SZYNKI.
    NA SZYNKĘ NAKŁADAMY SER,ZOSTAWIAJĄC TROCHĘ WOLNEGO MIEJSCA PO DŁUGOŚCI,NA SKLEJENIE (NA SER NAKŁADAMY LEKKO POSZATKOWANĄ BAZYLIĘ).
  • image-14oav0d 3. ROLUJEMY CIASTO,SKLEJAJĄC PO DŁUGOŚCI BRZEG.
  • image-0nvsypm 4. TNIEMY OKOŁO 3-4 CM KRĄŻKI I UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.
    PIECZEMY W 200stop.C NA ZŁOTY KOLOR.(JA PIEKŁAM 30min.)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy